Nieuws

 1. Beringen-centrum krijgt vorm!

  24 september 2020

  De werken in Beringen-centrum zijn nog volop aan de gang, maar we krijgen stilaan een beter beeld van de stad naar morgen!
  Lees meer
 2. Openluchttheater Academiepark in opbouw

  21 september 2020

  Er wordt hard gewerkt aan het openluchttheater van het Academiepark!
  Lees meer
 3. Gevelkunstwerk als nieuwe trekpleister op Lutgart

  18 september 2020

  Gisteren werd het gevelkunstwerk, gerealiseerd door Wannes Vrijs en Glenn Vanoverbeke in samenwerking met Club 9, officieel geopend. In dit project wordt Lutgart letterlijk belichaamd. Alle bewoners van de site tekenden een gezicht. Gezichten die uiteindelijk samensmelten tot een groter geheel.
  Lees meer
 4. Vernieuwde E313 aan complex Beringen zaterdagochtend in gebruik

  10 september 2020

  Na goed vier maanden zal AWV eind deze week de renovatiewerken aan de E313 ter hoogte van het op- en afrittencomplex 26 Beringen afronden. De snelweg en het complex zullen dan opnieuw vlot toegankelijk zijn. De openstelling gebeurt in fases.
  Lees meer
 5. Stadsbestuur Beringen fietst gloednieuwe kolenspoorbrug in!

  9 september 2020

  Onder het motto ‘beter laat dan nooit’, opende stad Beringen recentelijk de fiets- en voetgangersbrug over het Kolenspoor officieel. De kolenspoorbrug werd, zoals het hoort, ingefietst door de burgemeester en enkele schepenen.
  Lees meer
 6. Beringen groeit met eerstesteenlegging Bleyckpark

  8 september 2020

  Beringen groeit, en dat is nog een understatement! Het stadscentrum van Beringen staat letterlijk en figuurlijk in de steigers. Overal waar je maar kijkt, tref je een bouwkraan of andere werktuigen aan. Bovendien werd er onlangs een belangrijke volgende stap in de ontwikkeling van Beringen-centrum gezet: de eerste steen voor het woonproject Bleyckpark werd namelijk officieel gelegd.
  Lees meer
 7. Tour Elentrik Beringen kleurt de nazomer!

  4 september 2020

  Hoe kunnen we een buurt opfleuren met kunst? Met die vraag in het achterhoofd toverden kunstenaars 33 grijze elektriciteitskastjes op 26 locaties in Beringen om tot pareltjes in het straatbeeld. Na maanden hard werken, onder professionele begeleiding van Treepack, mag het resultaat er zijn.
  Lees meer
 8. Oprit E313 richting Hasselt afgesloten

  3 september 2020

  De oprit van de E313 richting Hasselt wordt afgesloten van vrijdagavond 4 september om 20 uur tot zaterdagochtend 5 september om 6 uur. Tijdens de asfaltrenovatie volgt verkeer richting Hasselt een omleiding via de Industrieweg om via het complex 25a Tessenderlo de snelweg te bereiken. 
  Lees meer
 9. Fietssuggestiestroken in de Rijsselstraat klaar

  2 september 2020

  De fietssuggestiestroken in de Rijsselstraat zijn klaar. Nu worden ook nog die in de Schrikheidestraat aangelegd.
  Lees meer
 10. Camera in Graaf van Loonstraat biedt nieuw zicht op Collegesite

  31 augustus 2020

  Wist je dat er in Beringen 4 camera's hangen om de werken op te volgen? Onlangs werd er eentje verplaatst naar de Graaf van Loonstraat waardoor we nu een mooi zicht hebben op de werkzaamheden van de volledige Collegesite.
  Lees meer