Nieuws

 1. Openstelling jaagpad op de westelijke linkeroever Tervant

  20 mei 2022

  Donderdag 19 mei werd het jaagpad op de westelijke linkeroever onder brug Tervant definitief opengesteld. Op de oostelijke rechteroever is Willemen Infra momenteel bezig met de laatste kanaalverbredingswerken. Dit jaagpad zou eind juni 2022 worden opengesteld, de definitieve datum hiervan is nog niet bekend.
  Lees meer
 2. Bushalte ‘Markt’ in Beringen-centrum tijdelijk verplaatst wegens betonwerken

  18 mei 2022

  Lees meer
 3. Nieuwe brug in Paal-Tervant

  21 maart 2022

  Een belangrijke mijlpaal voor de nieuwe brug in Paal-Tervant: zondag 20 maart werd de 1000-ton stalen boogbrug naar haar nieuwe vaste locatie gevaren.
  Lees meer
 4. be-MINE PIT

  14 maart 2022

  Op de voormalige mijnsite in Beringen ontwikkelt de provincie Limburg een gloednieuw mijnbelevingscentrum: be-MINE PIT.
  Met be-MINE PIT creëert de provincie Limburg op be-MINE, de voormalige mijnsite van Beringen, een authentieke mijnbeleving die de bezoekers onderdompelt in de mijn en het verhaal van de Limburgse mijnwerkers vertelt. be-MINE PIT vormt het sluitstuk van de herbestemming van de voormalige mijnsite. Met be-MINE PIT krijgt be-MINE een inhoudelijke ziel, Beringen een toeristisch icoon, de Limburgse mijnstreek een toegangspoort en Limburg een all-weather attractie met internationale aantrekkingskracht.
  Lees meer
 5. Jaagpad ter hoogte van brug Tervant onderbroken

  7 maart 2022

  De werken aan de brug van Tervant hebben ook een impact op de toegankelijkheid van het jaagpad op de nooradelijke rechteroever. Het jaagpad op deze oever zal onderbroken worden tussen 9 maart en 12 mei: Zondag 20 maart wordt de nieuwe brug ingevaren. Op 9 maart starten de voorbereidende werken hiervoor. Het jaagpad wordt onderbroken en wordt omgeleid via Zandhoefstraat – Kruisbaan – doorsteek naar jaagpad tegenover de Voortstraat. Tijdens deze werken zal ook het ‘ronde punt’ ter hoogte van Schipperstraat – jaagpad onderbroken worden. Van 21 maart tot 12 mei worden de overige omgevingswerken uitgevoerd om het jaagpad volledig gebruiksklaar te krijgen. Dezelfde omleiding blijft gelden. Het ‘ronde punt’ aan Schipperstraat – jaagpad kan wel opnieuw opengesteld worden.
  Lees meer
 6. Park van de Directeur en Kioskplein

  2 maart 2022

  Het Kioskplein werd in 1927 aangelegd. In 1931 werd in het midden van het plein een Kiosk ingeplant. Het Kioskplein is één van de meest markante pleinen in Vlaanderen. Het Kioskplein met woningen en Casino én het Park van de Directeur werden in 1981 als geheel erkend als beschermd dorpsgezicht.  De geplande werken omvatten een totaalrestauratie van de Kiosk: het herstellen van de rieten dakbedekking, het herstel en schilderen van het pleisterwerk, reinigen metselwerk, het behandelen van de houten constructies en metalen bekroningen. De kiosk is afgesloten tot na de restauratie.
  Lees meer
 7. Update werken spoorwegbrug Koerselsesteenweg en Stationsstraat

  22 februari 2022

  Ter hoogte van de Koerselsesteenweg is APK, in opdracht van Fluvius, gestart met het omleggen van de kabels op de brug via twee nieuw te realiseren boringen. Een eerste boring is voorzien aan de kant station Beringen, de tweede boring aan de zijde Geiteling – Piepeleerstraat.
  Lees meer
 8. Start van eerste nutsleidingswerken in Stationsstraat in Beringen

  5 januari 2022

  Lees meer
 9. Fietspad nieuwe brug Beringen-centrum

  30 november 2021

  Om de doorgang over de brug voor fietsers te behouden wordt de lus in twee fasen aangelegd. De fietslus wordt opengesteld zodra deze werken afgerond zijn. Het einde van de werken is voorzien rond het kerstverlof.
  Lees meer
 10. Werken op fietspad Kruisbaan

  29 november 2021

  Lees meer