Aanleg betonnen middenstrook op Paalsesteenweg vanaf 22/02

Het Agentschap Wegen en Verkeer vervangt volgende week de betonnen jerseys die nu de middenberm van de Paalsesteenweg vormen. In de plaats daarvan komt er een niet-overrijdbare betonnen middenstrook met veiligheidspaaltjes. Dit over een afstand van zo’n 500 meter tussen de Zwanenbergstraat en de Katermeerstraat/Buitingstraat. Aan de verkeerssituatie wijzigt er niets. De werken zijn voorzien vanaf maandagavond 22 februari tot donderdagavond 25 februari 2021. De verkeershinder blijft beperkt. De fietser ondervindt geen hinder.

Om de verkeershinder te milderen, wordt er gewerkt tijdens twee nachten (maandag en dinsdag, 22.00 uur-06.00 uur) en twee dagen, maar dan enkel buiten de spitsuren (woensdag en donderdag, 09.00 uur-15.00 uur). In de rijrichting Beringen zal de beweging linksaf richting Industrieweg tijdelijk niet mogelijk zijn tijdens uren dat er wordt gewerkt. Verkeer volgt dan een omleiding via de Katermeerstraat.

Tijdens het plaatsen van de betonnen middenstrook, vermoedelijk op woensdag 24 februari 2021, geldt er gedurende enkele uren een lokale omleiding voor het verkeer op de Paalsesteenweg rijrichting Beringen.

Verkeer rijrichting Paal ondervindt geen hinder van deze werken.

Het plaatsen van de paaltjes op de nieuwe middenstrook gebeurt nadien door een mobiele werf, met beperkte verkeershinder.

Opgelet: deze werken zijn zeer afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen!

Comments