Beringen groeit met eerstesteenlegging Bleyckpark

Beringen groeit, en dat is nog een understatement! Het stadscentrum van Beringen staat letterlijk en figuurlijk in de steigers. Overal waar je maar kijkt, tref je een bouwkraan of andere werktuigen aan. Bovendien werd er onlangs een belangrijke volgende stap in de ontwikkeling van Beringen-centrum gezet: de eerste steen voor het woonproject Bleyckpark werd namelijk officieel gelegd.

“Beringen groeit niet alleen door nieuwbouw en wegenwerken. Het voorbije decennium kent Beringen een stijging in bevolkingsaantal van maar liefst 8,89 procent. Dit is de sterkste stijging over heel Limburg”, vertelt burgemeester Thomas Vints. “Meer mensen kiezen er dus voor om in Beringen te wonen. Daarom is het belangrijk dat we naar ieders budget en persoonlijke voorkeur kwalitatieve huisvestiging kunnen aanbieden. Als stadsbestuur investeren we dan ook in de ontwikkeling van ons stadscentrum en zetten we sterk in op aangenaam wonen in Beringen”, laat burgemeester Vints nog weten.

Eerstesteenlegging Bleyckpark

Met deze eerstesteenlegging komt het nieuwe Beringen op kruissnelheid. Na een selectieprocedure in 2015 werd het project Bleyckpark weerhouden. “De kwaliteit van het ontwerp was hiervoor de grootste drijfveer. Bleyckpark, een realisatie van Cordeel-Aertssen, is een binnenstedelijk woonproject dat voorziet in de realisatie van kwalitatieve én betaalbare woongelegenheden. Daarnaast is er in Bleyckpark voldoende diversiteit aan woontypes en richt het de aandacht op verschillende doelgroepen. Zo speelt het aanbod bijvoorbeeld in op jonge gezinnen met kinderen. Ook hen willen we graag aantrekken om in Beringen-centrum te komen wonen”, legt schepen van stadsontwikkeling Patrick Witters uit.

De architectuur van Bleyckpark is hedendaags en verfrissend. De appartementen zijn verspreid over 4 woonblokken met verschillende bouwlagen. Er is gekozen voor natuurlijke en duurzame materialen. Zo goed als alle appartementen zijn doorzonwoningen met dubbele oriëntatie, zodat er langs meerdere zijden natuurlijke lichtinval is. Vrijblijvend is er aanstaande zondag een infodag van 10 tot 14 uur in het verkoopkantoor van Theunis vastgoed. Je kan je hiervoor inschrijven via info@theunisvastgoed.be.

Wonen in Bleyckpark heeft alle troeven: wonen in een rustige groene omgeving, tussen scholencampus en marktplein, met een vlotte auto-ontsluiting via de Kasteletsingel én op wandel- en fietsafstand van be-MINE. Ook de nabijgelegen site van Lutgart is dit jaar uitgegroeid tot een creatieve hotspot. Beter kan je niet wonen!

Comments