Beringenaren kunnen vanaf vandaag twee nieuwe straatnamen kiezen

In september vorig jaar veranderde de procedure met betrekking tot het kiezen van onze Beringse straatnamen. Schepen van burgerzaken Hilal Yalçin legt uit: “Voorheen kon enkel het Cultuurforum (vroeger de Culturele Raad) voorstellen indienen voor het aanpassen of kiezen van een naam. Om onze inwoners meer te betrekken en hen actief te laten participeren binnen het denkproces, werd er beslist dat zij vanaf heden de kans krijgen om samen met het cultuurforum de straatnaam te kiezen of te veranderen.”

Deze werkwijze zal vanaf vandaag voor de allereerste keer gebruikt worden, want er worden binnenkort twee gloednieuwe straten aangelegd waarvoor we op zoek zijn naar een naam. Eén straat bevindt zich in het binnengebied aan de Vredestraat, de andere wordt aangelegd in het binnengebied aan de Roerdompstraat. “Als je een voorstel hebt, kan je naar onze website surfen en het digitaal formulier invullen vóór 26 februari 2021. Je dient je keuze wel te motiveren. Bovendien kan je jouw voorstel ook via de post versturen”, aldus schepen Yalçin.

Nadat het college van burgemeester en schepenen een voorlopige straatnaam gekozen heeft, beslist de gemeenteraad over de principiële goedkeuring hiervan. Hierna volgt een openbaar onderzoek waarbij de naam bekendgemaakt wordt en er gedurende 30 dagen bezwaren kunnen ingediend worden. Als laatste stap keurt de gemeenteraad de definitieve straatnaam goed.

Online voorstellen indienen kan via deze link: www.beringen.be/straat-zoekt-naam. Liever via de post? Stuur je brief dan naar Mijnschoolstraat 88, 3580 Beringen ter attentie van de dienst burgerzaken.

Comments