De pop-upbib op Lutgart is in trek bij Beringenaren

De Beringenaren blijven hun bibliotheek trouw. Dat blijkt uit de cijfers van zowel de ‘corona-afhaaldienst’, als het bezoekersaantal van de pop-upbib. “Bij aanvang van de lockdown in maart bleef de bibliotheek 3 weken gesloten, waarop we met de afhaaldienst startten”, steekt schepen van bibliotheek Jessie De Weyer van wal. De leners reserveerden boeken, cd’s en dvd’s en de bibliotheekmedewerkers maakten de pakketjes klaar, die dan volledig coronaproof werden afgehaald. Zo werden er maar liefst 7.115 materialen in 1.327 pakketjes verdeeld die door 948 Beringenaren werden geleend.

De coronasluiting viel quasi samen met de geplande werken aan het nieuwe stadhuisgebouw en de bibliotheek in Beringen. Omwille van deze uitbreidings- en renovatiewerken die zopas gestart zijn, verhuisde men in de tweede helft van juni een heleboel rekken en ongeveer een 25.000 boeken, cd’s en dvd’s naar de pop-upbib op de hippe Lutgartsite in Beringen.

“Ondertussen hebben al 1.215 bibliotheekleden de weg naar de pop-up gevonden. In juli leenden zij 10.569 boeken, cd’s en dvd’s. Van thuis uit deden de leners nog eens 2.506 verlengingen via hun persoonlijke login van Mijn Bibliotheek”, vervolgt de schepen.

Pop-upbib

Covid-19 heeft uiteraard een weerslag op de werkingscijfers, hoewel deze al bij al beperkt blijven gezien de inspanningen om de bezoekers veilig te kunnen blijven ontvangen. Zo werden er vorig jaar tijdens dezelfde periode bijna 15.000 boeken, cd’s en dvd’s geleend en 5.000 materialen verlengd door 2.000 leners. “We mogen stellen dat de cijfers deze zomer ongeveer maar 35% lager liggen.”

Verder zochten in juli al 110 kinderen de ‘Schat van Vlieg’. Gewapend met een schatkaart of zelfs een smartphone kunnen zij de handelaars op de Lutgartsite beter leren kennen. Wanneer ze uiteindelijk de schat gevonden hebben, ontvangen ze een leuke prijs in de pop-upbib. “Nog tot 30 augustus kan groot en klein meedoen aan onze zomerse zoektocht. Kom tijdens de openingsuren van de bib zeker een kijkje nemen!” besluit schepen De Weyer enthousiast.

Comments