Druk aan het werk aan de Leysestraat

Eind oktober startten de voorbereidende werken op het kruispunt van de Koolmijnlaan in Beringen-Mijn. De nutsmaatschappijen, onder leiding van piloot Fluvius met als aannemer APK, zijn er sindsdien in de weer met het vernieuwen van de leidingen en kabels voor water, gas, elektriciteit en telecom. Ze werken in een eerste fase op de Koolmijnlaan richting Beverlo, tussen de L. Sauvestrelaan en de Leysestraat, en in de Leysestraat zelf, tot aan het kruispunt met de Laan op Vurten.

Waar staan we vandaag?

De nutswerken op de Koolmijnlaan zijn klaar, en ook aan de even zijde van de Leysestraat zijn de nieuwe leidingen aangelegd. Nog voor de kerstperiode zullen er de stoepen en inritten hersteld worden. Begin januari gaat aannemer APK vervolgens verder met de werken op het braakliggend perceel op de hoek met de Leysestraat, en op de Koolmijnlaan verderop richting Beverlo. Daarna verhuist de werfzone naar de overkant, aan de zijde van de Beverlosesteenweg.

Leysestraat nog wat langer afgesloten, tot begin 2021

Bij de start van de sloop- en nutswerken werd de Leysestraat afgesloten ter hoogte van de Koolmijnlaan. Dat was nodig om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren. Gelet op de werken die begin volgend jaar nog nodig zijn op de hoek met Leysestraat, blijft de aantakking voorlopig nog afgesloten, vermoedelijk tot eind januari. Fietsers en plaatselijk verkeer volgen zoals vandaag de gekende omleiding via de zijstraten. Op de Koolmijnlaan zelf is er geen hinder. Doorgaand verkeer kan er in beide richtingen passeren.

Vooruitblik 2021

Ook het voorjaar van 2021 staat nog in het teken van de nutswerken. Pas wanneer deze voorbereidende werken klaar zijn, kan AWV starten met de riolerings- en wegenwerken. Vanaf dan geldt er een omleiding voor verkeer vanuit Beverlo richting Beringen-centrum.

Kruispunt

Comments