Goedkeuring brug Beringen-centrum

De brug werd vanmorgen getest en goedgekeurd door maar liefst 20 vrachtwagens.
Wij kijken alvast uit naar vrijdag wanneer de brug berijdbaar is voor iedereen. Jullie ook?

OPENSTELLING NIEUWE BRUG IN BERINGEN IN FASES

Op 3 september 2021 (‘s avonds) wordt de nieuwe boogbrug in Beringen opengesteld, maar enkel voor gemotoriseerd verkeer. De volledige openstelling van de brug gebeurt in fases. Voor fietsers en gemotoriseerd verkeer vind je hieronder de verkeersroutes terug die per fase van toepassing zijn.

ROUTES VOOR FIETSVERKEER

TOT MIDDEN SEPTEMBER 2021
Tot midden september mogen alleen fietsers de oude brug in Beringen nog gebruiken. De brug oprijden komende van Paal of Lummen doe je via Bergske. De Lummenseweg is afgesloten van de N29 Paalsesteenweg voor fietsverkeer.
  • Komende van Paal richting Beringen fiets je over de Oude Baan naar de Sint-Annastraat en sla je rechtsaf Commelo in, om vervolgens rechts Bergske te nemen en de oude brug over te steken richting Beringen centrum.
  • Komende van Lummen richting Beringen sla je op de Lummenseweg de Ternaaiseweg in, om daarna rechtsaf de Oude Baan te nemen naar de Sint-Annastraat en rechtsaf Commelo in te slaan. Vervolgens neem je Bergske om de oude brug over te steken richting Beringen centrum.
OPGELET: Op maandag 6 september wordt de brug in Paal-Tervant (Beverlosesteenweg) afgesloten en afgebroken. Om vanuit Tervant het Albertkanaal over te steken, moet je via het jaagpad (linkeroever) tot aan Bergske fietsen om zo de oude brug van Beringen over te steken richting Beringen centrum. Meer informatie over deze brug vind je hier.

Comments