Kunstproject Tour Elentrik Beringen van start

De locaties zijn gekozen, de elektriciteitskasten geselecteerd en de ontwerpen goedgekeurd. Kortom, het kunstproject ‘Tour Elentrik Beringen’ schiet nu echt uit zijn startblokken! Vanaf zaterdag 15 augustus gaan de lokale kunstenaars aan de slag met het beschilderen van de kastjes en dit onder professionele begeleiding van Treepack. Op 33 locaties zullen 26 elektriciteitskasten worden omgetoverd tot kleurrijke blikvangers in het straatbeeld. Juist op locaties waar je het niet verwacht, springt de kunst in het oog.

Schepen van cultuur en dorpenbeleid An Moons: “De kunstenaars laten zich inspireren door de naam van de straat waar het kastje staat en maken zo een link met het dorp en de buurt. Op sommige locaties spreken de ontwerpen voor zich, andere creaties doen de voorbijganger even nadenken. Door het werk van enkele vandalen kwam graffiti de laatste dagen negatief in het nieuws. Met Tour Elentrik willen we via graffitikunst een positieve boodschap en kleur in het straatbeeld brengen. Enkele ontwerpen willen we je alvast niet onthouden: in Paal zullen de woorden van een lokale dichter een kastje opfleuren en in Tervant vind je een glas in lood ontwerp dat refereert naar de nabijgelegen kerk. De Japanse kerselaar en oude mijnwerkershuizen resulteren in een pareltje op het Kioskplein en in Koersel geniet je van een songtekst van Bruce Springsteen.”

Het schilderen en het afwerken van de kastjes is gepland van 15 t.e.m. 23 augustus. Wil je de kunstenaars de volgende dagen graag zelf aan het werk zien? Dat kan zeker. In bijgevoegd overzicht vind je de straten waar de kastjes zich bevinden.

Tour Elentrik Beringen

“Interactie met de omgeving en passanten juichen we alleen maar toe. Altijd gedacht dat kunst een ver-van-mijn-bed-show is? Tour Elentrik bewijst het tegendeel. Met deze unieke kunstroute willen we op een laagdrempelige manier kunst tot bij de mensen brengen. Je hebt geen tickets nodig en er is geen lange wachtrij of drukte. Simpelweg je deur uitstappen en met de fiets of te voet in alle rust de kastjes bezoeken. Zo eenvoudig is het, en nog coronaproof ook!”, aldus An Moons.

In het weekend van 29 en 30 augustus zullen we Tour Elentrik Beringen officieel inhuldigen en lanceren we de volledige route die je dan met de fiets, of in kleinere lussen te voet, kan volgen. Tour Elentrik geeft je alvast een extra dosis energie voor de nazomer!

Volg zeker onze Facebookpagina Tour Elentrik Beringen voor meer informatie: facebook.com/TourElentrikBeringen.

Comments