Nuts- en sloopwerken rotonde Koolmijnlaan Beringen starten vandaag

Vandaag starten de voorbereidende werken in de omgeving van de rotonde aan de Koolmijnlaan. Het gaat enerzijds om de verplaatsingswerken van de leidingen door de nutsbedrijven, onder leiding van Fluvius. Deze vinden voornamelijk in de bermen plaats. Anderzijds gaat het om de afbraak van twee aangrenzende woningen op de hoek van de Koolmijnlaan met de Leysestraat. Die afbraak neemt enkele weken in beslag.

De hinder tijdens deze werken blijft grotendeels beperkt voor het doorgaand gemotoriseerd verkeer op de Koolmijnlaan, dat steeds in beide richtingen kan blijven rijden. Tijdelijk kan er wel een rijstrook worden ingenomen op de N72 ter hoogte van het kruispunt.

De zijstraat Leysestraat wordt vanaf maandag 26 oktober afgesloten ter hoogte van het kruispunt. Dit tot het jaareinde, waarna de nutswerken naar de overzijde verhuizen. Afhankelijk van de signalisatievergunning door de stad Beringen zou de start van de afsluiting nog wat kunnen schuiven.

Het plaatselijk verkeer volgt een omleiding via de Louis Sauvestrelaan, een blokje om. Fietsers en voetgangers kunnen rond de werfzone passeren via een lokale omleiding.

De nutswerken zullen ongeveer een half jaar duren, volgens de huidige planning tot maart 2021. Daarna starten de werken aan de rioleringen en de infrastructuur van de rotonde, en zullen ongeveer een half jaar duren. Een exacte startdatum is nu nog niet gekend.

Herinrichting kruispunt Koolmijnlaan, Beverlosesteenweg en Leysestraat

Blijf op de hoogte

Op www.wegenenverkeer.be/beringen vind je alle relevante informatie. Je kan je daar ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Comments