Opening buitenschoolse kinderopvang de Bengeltjes op Beringse mijnsite

Deze ochtend werd de nieuwe opvanglocatie van BKO de Bengeltjes in Beringen-Mijn officieel geopend. Burgemeester Thomas Vints en schepen van kinderopvang Hilal Yalçin waren van de partij om de kinderopvang volledig coronaproof te openen.

Schepen Hilal Yalçin is tevreden dat de opvang vandaag haar deuren kan openen: “De splinternieuwe opvanglocatie midden in ons Beringse mijnerfgoed zal meer schoolgaande kinderen voor- en naschools kunnen opvangen dan de oude gebouwen van de Bengeltjes in Beringen-Mijn. Kinderen van de naburige scholen – O.B.A.M.A., GO! ’t Ateljeeke en de nieuwe school Straf! School met lef. – zullen opgevangen worden in deze historische gebouwen.” “De locatie op de be-MINE site biedt enorm veel voordelen”, vult burgemeester Vints aan. “Dit is de ideale uitvalsbasis om leuke activiteiten te organiseren voor de kinderen, zowel tijdens het schooljaar als in vakantieperiodes.”

Met de opening van deze nieuwe opvanglocatie wordt extra ademruimte voor de stedelijke kinderopvang in Beringen-Mijn gecreëerd. “De binnen- en buitenruimtes, waar de stedelijke opvang gebruik van kan maken, zijn voldoende ruim én kindvriendelijk zodat alle kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven, spelen en plezier maken!”, weet schepen Yalçin.

Stad Beringen en Straf! School met lef. – een fusie van scholen De Horizon en ’t Mozaïek – maakten een gebruikersovereenkomst op die stelt dat de stedelijke kinderopvang wordt ingebed in het nieuwe schoolgebouw op de mijnsite. Doordat de kinderopvang in de schoolgebouwen zelf aanwezig is, kan een efficiënte samenwerking op poten gezet worden. Dit niet alleen voor het gebruik van de eigen ruimtes en gedeelde lokalen, maar dus ook voor het uitwerken van het activiteitenaanbod. Burgemeester Vints is enthousiast over deze samenwerking: “Dit is een goed voorbeeld van hoe onze stad met een externe partner een sterke samenwerking kan aangaan. Op een mooie en vlotte samenwerking in het nieuwe jaar!

Opening buitenschoolse kinderopvang de Bengeltjes op Beringse mijnsite

Comments