Renovatie inkomdeuren en verwarmingssysteem OC De Buiting

Het stadsbestuur van Beringen zet volledig in op de duurzame renovatie van haar patrimonium, zo ook in OC De Buiting in Paal. Hierdoor kan het verenigingsleven optimaal gebruikmaken van de verschillende zaaltjes in dit socio-culturele gebouw. Eind 2020 werden alvast de inkomdeuren volledig vernieuwd. Zo is er nu één grote toegangsdeur met een opengaand zijpaneel aan de rechterkant en twee nooddeuren links.

Momenteel is de gedeeltelijke renovatie van de HVAC van het gebouw gestart. Van het bestaande verwarmingssysteem worden de branders (twee stuks), de radiatoren, de convectoren en de warme luchtblazers behouden, maar het elektrisch systeem, de kranen en de aanwezigheidsthermostaten (overwerktimers) worden vernieuwd, net zoals de sturing.

Schepen van patrimoniumbeheer Patrick Witters licht de werken toe: “Deze sturing was aan vervanging toe, omdat de regeling van de temperatuur in het gebouw niet meer optimaal functioneerde, wat resulteerde in energieverlies en een inefficiënt verbruik. Daarnaast werd er gestart met het vernieuwen van de gasdetectie, het plaatsen van onder- en bovenverluchting en de plaatsing van twee kranen om iedere brander afzonderlijk te kunnen afkoppelen indien nodig.”

“Met deze vernieuwingen wordt het verwarmingssysteem gekoppeld aan het stedelijk gebouwbeheersysteem. Dit heeft als voordeel dat het inschakelen van de verschillende kringen, storingen, enzovoort vanop afstand kan bekeken en – indien nodig – verholpen kan worden. Bovendien zal het vernieuwde verwarmingssysteem energetisch efficiënter zijn”, besluit schepen Witters.

De werken zullen eind februari 2021 klaar zijn.

Renovatie inkomdeuren en verwarmingssysteem OC De Buiting

Comments