Stad Beringen wint European Green City Award!

Deze voormiddag werd via een digitale prijsuitreiking de winnaar van de European Green City Award 2020 bekendgemaakt. Stad Beringen kwam als winnaar uit de bus en liet zo groene projecten in Bulgarije, Nederland, Denemarken, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk achter zich.

Schepen van groen Jean Vanhees is enthousiast door de overwinning: “Het stadsbestuur en de verschillende diensten zetten zich enorm hard in om van Beringen een groene stad te maken. Het is heel mooi om te zien dat we hier nu deze Europese erkenning voor krijgen.”

Stad Beringen werd gekozen als Belgische vertegenwoordiging voor haar groene mijnsite. Onder andere be-Mine, het park van de directeur, het Kioskplein, het Eeuwfeestplein, de Kanaalstraat, het landschapspark Kolenspoor, de Laan op Vurten en de Avonturenberg werden opgenomen in de kandidatuur voor deze prestigieuze prijs.

Stad Beringen wint European Green City Award!

Ook burgemeester Thomas Vints is enorm trots: “Deze overwinning is een bevestiging dat een stad met bijna 47.000 inwoners ook een groene stad kan zijn. Ik hoop dat Beringen dan ook een voorbeeld mag zijn qua openbaar groenbeleid voor andere steden en gemeenten.”

‘Green cities for a sustainable Europe’ is een Europees driejarenprogramma (2018-2020) dat wordt uitgevoerd door het Vlaams Agentschap voor Landbouw- en Visserijmarketing (VLAM) in samenwerking met de Sierteelt- en groenfederatie (AVBS). De uitreiking van de ‘European Green City Award’ is het sluitstuk van ‘Green Cities for a sustainable Europe’. Het doel van de ‘European Green City Award’ is om te informeren en inspireren, maar ook te activeren om werk te maken van openbaar groen.

Je kan het promotiefilmpje van de Beringse kandidatuur hier bekijken.

Comments