Stadsbestuur Beringen fietst gloednieuwe kolenspoorbrug in!

Onder het motto ‘beter laat dan nooit’, opende stad Beringen recentelijk de fiets- en voetgangersbrug over het Kolenspoor officieel. Dit project, dat kan rekenen op steun van de provincie Limburg, kende een moeizame start en kreeg te maken met enkele obstakels die steeds weer het pad kruisten. Ook door corona heeft het project een tijdje stilgelegen, waardoor de opening werd uitgesteld. Uiteindelijk werd de kolenspoorbrug, zoals het hoort, ingefietst door de burgemeester en enkele schepenen.

“We hebben er inderdaad een tijdje op moeten wachten, maar het eindresultaat is schitterend”, laat schepen van verkeer Jean Vanhees enthousiast weten. “Deze brug vormt de verbindingsschakel tussen twee fietssnelwegen. De fietssnelweg langs het kanaal en deze langs het spoor”, legt schepen Vanhees uit. De werken aan deze fietssnelwegen zijn nog niet voltooid door onder andere de verhoging van de bruggen in Beringen én de elektrificatiewerken op de spoorlijn Mol-Hasselt.

Kolenspoorbrug

De kolenspoorbrug is daarnaast ook een grote troef voor het fiets- en wandeltoerisme in Beringen. Schepen van toerisme Werner Janssen beaamt dit: “De kolenspoorbrug is de kers op de taart van onze kolenspoorroute. Fietsers en wandelaars kunnen nu nog meer naar hartenlust mooie fiets- en wandeltochten maken in Beringen.”

Burgemeester Thomas Vints is tevreden met de opening. “De kolenspoorbrug is een echte eyecatcher geworden voor Beringen. De keuze van materialen en het esthetische karakter vormen zeker een meerwaarde. Dank aan de ontwerpers om dit sluitstuk van het kolenspoor op deze manier nieuw leven in te blazen. Het eindresultaat is meer dan de moeite waard.”

Wil jij ook een wandel- of fietstocht over de kolenspoorbrug maken? Toerisme Beringen heeft verschillende fiets- en wandelroutes ter beschikking die over deze nieuwe brug lopen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om fietsen en e-steps te ontlenen. Meer informatie vind je op de website van toerisme Beringen: www.toerismeberingen.be.

Comments