Vanaf morgen eenrichtingsverkeer op Koolmijnlaan richting Beverlo!

Volgende week wordt er gestart met de aanleg van een verkeersveilige rotonde aan het kruispunt Koolmijnlaan, Beverlosesteenweg, Leysestraat. Ondergronds komt er een gescheiden riolering. De hinder zal vanaf 21 april toenemen.

Aanleg rotonde zijde Beverlosesteenweg tot zomers bouwverlof

De aanleg van de rotonde, samen met de riolering, gebeurt in twee fases.
  • Van woensdag 21 april tot midden juli (zomers bouwverlof) werkt de aannemer in een 1ste fase aan de kant van de Beverlosesteenweg.
  • Van augustus tot november werkt hij in de 2de fase de kant van de Leysestraat. Deze planning blijft echter onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Tijdelijke minderhinder-maatregelen

Vanaf woensdag 21 april tot het einde van de werken dit najaar gelden onderstaande minderhinder-maatregelen. De maatregelen zijn nodig om de werken vlot te kunnen uitvoeren en ieders veiligheid te garanderen.
  • Omdat er te weinig ruimte is ter hoogte van de werfzone, kan gemotoriseerd verkeer op de Koolmijnlaan nog uitsluitend in één richting van Beringen naar Beverlo en Leopoldsburg rijden.
  • Verkeer van Leopoldsburg en Beverlo naar Beringen volgt een omleiding via o.a. de Zuidstraat en de Olmsesteenweg naar de N72 Kasteletsingel. De Koolmijnlaan, tussen de Twaalf Meilaan en de kop van de werf, blijft in beide richtingen toegankelijk voor plaatselijk verkeer. 
  • De Beverlosesteenweg, Ulfortstraat en de Leysestraat zijn volledig afgesloten ter hoogte van de Koolmijnlaan. De Beverlosesteenweg en de Ulfortstraat zijn afgesloten tot midden juli, de Leysestraat daarentegen tot dit najaar. De straten blijven weliswaar bereikbaar voor plaatselijk verkeer, tot aan de kop van de werfzone, via de omliggende lokale wegen.
  • Fietsers op de Koolmijnlaan kunnen afstappen om met de fiets aan de hand langs de werfzone te wandelen. Doorgaand fietsverkeer kan ook een fietsomleiding rond de werfzone volgen, in beide richtingen, via de Laardijkstraat, Gaston Oomslaan en Louis Sauvestrelaan. Fietsers op de Beverlosesteenweg worden omgeleid via het Kolenspoor naar de L. Sauvestrelaan.
 

Vanaf morgen eenrichtingsverkeer op Koolmijnlaan richting Beverlo!

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer richting Beringen. 
Vanaf morgen eenrichtingsverkeer op Koolmijnlaan richting Beverlo!

Omleiding voor de fietsers, die ook met de fiets aan de hand voorbij de werf kunnen stappen.

Comments