Industiezone West-Limburg (Ravenshout)


Industiezone West-Limburg, het tweede grootste bedrijventerrein in Limburg, ligt op grondgebied van Beringen, Ham en Tessenderlo. Gezien de uitstekende ligging – langs kanaal en nabij E313 en E314 – is West-Limburg een economische groeipool.

Met de ontwikkeling van het deelgebied De Weven zijn er een aantal nieuwe en zeer innovatieve KMO’s zich in Beringen komen vestigen.

Met de bouw van de Biostoomcentrale is eens een deel van een vroegere chemiesite in herontwikkeling. De Biostoomcentrale zal als energiehub worden ontwikkeld met de aanleg van een warmtenet. Een cluster van nieuwe bedrijvigheid kan hier ontstaan.

Op Ravenshout Noord (nabij de kolenhaven) werd een nieuw deelgebied ontwikkeld specifiek voor grotere bedrijven. Het Europees distributiecentrum Mobis Parts Europe heeft er zich gevestigd met meer dan 200 werknemers.

Ravenshout was één van de eerste industriezones die in Vlaanderen werden gerealiseerd. Een vernieuwing van de wegeninfrastructuur dringt zich dan ook op. De Industrieweg wordt in de komende jaren heraangelegd.

De industriezones in Beringen, Ham en Tessenderlo krijgen vanaf mei 2019 één uniforme naam: West-Limburg.

In de komende jaren zal de Industrieweg volledig worden vernieuwd, inclusief de aanleg van fietspaden.