Kanaalbrug Beringen


Er komt in Beringen een nieuwe brug over het kanaal. Deze zal zuidelijk ten opzichte van de huidige brug worden ingepland (stroomopwaarts richting Hasselt).

Het project om alle bruggen over het Albertkanaal op een doorvaarhoogte  van 9,10 meter te brengen, is in volle uitvoering.
Daarmee wordt het kanaal toegankelijk voor vierlagencontainervaart.

Het ontwerp van de nieuwe brug is volgens het principe van de ‘generieke bruggen’ die op verschillende locaties langs het Albertkanaal gebruikt worden. De brug in Beringen wordt indrukwekkend kunstwerk met een totale lengte van 175 meter. De boog zal op het hoogste punt 30,5 meter boven het wegdek uitsteken.

Het verkeersontwerp is erop  gericht om tot een vlotte doorstroming van het autoverkeer te komen. Voor fietsers worden fietstunnels en fietspaden voorzien die volledig vrij van de rijweg liggen.

Na ingebruikname van de nieuwe brug, wordt de huidige brug afgebroken en het kanaal plaatselijk verbreed. Vervolgens wordt de Kasteletsingel heraangelegd en ook de kruispunten met Paalsesteenweg en Brugstraat. Deze plannen zijn nog in opmaak.

Tijdlijn

  1. 2019-2022