Zwembadsite en VTI gebouwen


Hier komt een nieuwe woonbuurt met veel groen en een open karakter. Het gebied is een schakel tussen enerzijds scholencampus en park Bogaersveld en anderzijds de stadskern met het nieuw marktplein en stadhuis.  

In totaal worden een 200-tal woongelegenheden voorzien, zowel appartementen als stadswoningen en op gelijkvloers enkele commerciƫle ruimtes. Het oudste gebouw op de site, een voormalige brouwerij, wordt behouden. Het gebouw krijgt een passende herbestemming. Aan het gebouw komt er een park.

De realisatie van dit project, door ontwikkelaar NV Vlaeco, gebeurt in verschillende fases.
De eerste fase omvat de bouw van een woontoren op de vroegere zwembadsite met aanleg van publieke ruimte. Deze woontoren komt in het verlengde te staan van de centrale esplanade die midden door de scholencampus loopt.

18 MAART: START WERKEN
Tijdelijk een nieuwe parking
In maart zal de site van het vroegere zwembad afgesloten worden voor de start van de bouwwerf (voorbereidende werken zoals archeologisch onderzoek).
De tijdelijke parking, de vroegere VTI-schoolparking, is opgedeeld in twee delen: een deel bereikbaar via Blijkstraat en een deel bereikbaar via Steenstraat.
Er wordt ook een groenzone aangelegd.

Tijdlijn

  1. 2019

    • start bouwwerken fase 1